September 28, 2008

Pausemusikk

dong-dong-dong-dong

Jeg tar en midlertidig pause. Jeg er uinspirert.

3 comments:

  1. - Rekk meg osten, er du snill. Tove strakte handa over bordet mot Even, som så seg om, fant det hun ba om, og ga den til henne. Det var en stille frokost. Begge var nokså trøtte, det ble sent i går, tidlig opp i dag allikevel uten noen spesiell grunn. Søndag morgen. Stille søndag morgen. Even gjespet.
    - Skal jeg sette på radioen? Tove lente seg bakover mot kjøkkenbenken med den gamle svarte radioen og vippet bryteren til "on". Pausemusikken begynte å spille med det samme. Dong ding dyng dong ... "Det er streik i NRK," messet radiostemmen mellom de monotone melodilinjene, og informerte om at det ble sendt dagsnyttsendinger hver hele time, og at folk i mellomtiden måtte finne noe annet å høre på. Vel, det siste sa han egentlig ikke, men det gikk jo an å tenke seg det.
    - Vet du hva, Even? sa Tove og slo av radioen igjen. - Jeg tror vi underholdes for mye. Vi finner aldri på noe *selv* mer. Alt vi gjør er å spise ferdigtygd mat. Noen har sittet og ferdigprodusert TV- og radioprogrammer, magasiner og mat sånn at det skal gli ned så lett som mulig. Sånn at vi kommer tilbake til det hver gang, setter oss ned i sofaen og glaner og tenker minst mulig, sånn at vi ikke skal merke hvor utvasket vi er i tankegangen. Eller hva mener du?

    ReplyDelete
  2. Dette aksepteres ikke.

    ReplyDelete